تالار عروسی

راهنمای کارهای عقد محضری (کامل و جامع)

تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۳

اشتراک گذاری

راهنمای کارهای عقد محضری (کامل و جامع)

پس از سپری کردن مراسماتی مانند بله برون و خواستگاری، جشن عقد پیش روی زوجین می‌باشد که برای رسمی نمودن پیوند ازدواجشان باید در محضر و دفتر خانه صورت گیرد. در مراسم عقد شرایط ازدواج به صورت کامل مشخص شده و به توافق طرفین می‌رسد. در صورتی که قبل از هر اقدامی با کارهای عقد محضری و مراحل آن اشنایی لازم را داشته باشید در ضمن برگزاری مراسم دچار مشکل نخواهید شد و با برنامه ریزی دقیق و اصولی می‌توانید به اهداف خود دست پیدا کنید؛ پس در ادامه همراه ما باشید.

جهت مشاهده و انتخاب سالن عقد در تهران کلیک کنید.

کارهای عقد محضری که لازم است بدانید

گاهاً خانواده‌ها ترجیح می‌دهند که مراسم عقد خود را در خانه برگزار نمایند و با حضور عاقد در منزل خطبه عقد میان دختر و پسر جاری شود؛ اما برخی دیگر این اقدامات را در محضر انجام می‌دهند و سفره عقد را در آن‌جا می‌چینند. انتخاب هر کدام از محل‌های نام برده شده برای برگزار کردن مراسم عقد وابسته به سلیقه بوده و هر کدام زیبایی خاص خود را به همراه خواهد داشت. در هر صورت اقدامات لازم برای عقد یکسان بوده و محل برگزاری تفاوتی در آن‌ها ایجاد نمی‌کند.

مراحل عقد محضری چیست

برخی افراد متصور می‌شوند که مراسم عقد تنها چیدن سفره‌ عقد و برگزاری جشن و بله گفتن عروس و داماد می‌باشد و بدون هیچ آگاهی در مورد کارهای عقد محضری سراغ این کار می‌روند. همین مسأله سبب ایجاد چالش در روند کار می‌شود و عروس و داماد برای برگزاری مراسم عقد خود ناچارند در روزهای مانده به آن فشار روانی و کاری زیادی را تحمل نمایند تا در نهایت بتوانند مراسم را اجرایی نمایند. اما در صورتی که شما از قبل اطلاعات لازم در مورد مراحل عقد محضری کسب نمایید بدون نگرانی و استرس می‌توانید تمام تدارکات و اقدامات لازم را فراهم نمایید.

کارهایی که قبل از عقد باید انجام دهید

لیست کامل مراحل و کارهای عقد محضری

مدارک مورد نیاز برای مراسم عقد

تاریخ عقد را مشخص کنید

قبل از هر اقدامی لازم است تاریخ مشخص را برای برگزاری عقد خود تعیین نمایید تا بتوانید به صورت مناسب برای کارهای عقد محضری برنامه ریزی کنید. در صورتی که قصد دارید تاریخ مراسم خود را به اعیاد مذهبی و یا مناسب‌های خاص موکول نمایید باید زودتر نسبت به رزرو تالار عروسی و یا محضر اقدام نمایید.

اگر می‌خواهید سفره عقد را در خانه بیاندازید و مراسم را در خانه اجرا نمایید باید با عاقد مورد نظرتان هماهنگی لازم را انجام دهید تا در تاریخ مورد نظر شما در محل عقد حاضر شود.

مطابق بودجه خود عقد بگیرید

میزان بودجه‌ای که برای برگزاری این مراسم در نظر گرفته‌اید را مشخص کنید تا بتوانید مطابق با آن تعداد مهمانان، نوع پذیرایی، لباس عروس و داماد و محل برگزاری مراسم را تعیین کنید. همچنین باید از قبل توافقاتی میان خانواده‌ها برای پرداخت هزینه‌ها صورت گیرد؛ با توجه به تورم‌های اقتصادی بهتر است هزینه‌ها را با یکدیگر تقسیم کنید تا فشار مالی به یک طرف بیشتر وارد نشود.

تعداد مهمانان را تعیین کنید

آماده سازی تدارکات و انجام اقدامات مربوط به کارهای عقد محضری تا حد زیادی وابسته به تعداد مهمانانی است که قرار است در مراسم شرکت نمایند. در صورتی که قصد دارید عقد خود را در محضر برگزار نمایید بهتر است تنها تعدادی از بزرگان فامیل را به آن دعوت نمایید و از شلوغ کردن بیش از حد محل خودداری نمایید.

آزمایشات پیش از ازدواج کدام هستند

حلقه ازدواج ساده بخرید

از آن جهت که این حلقه به معنای تعهد در زندگی مشترک بوده و نمادی از متأهل بودن افراد است در بیشتر مواقع تعویض نمی‌شود؛ به همین دلیل بهتر است گزینه‌ای را انتخاب نمایید که پس از مدتی استفاده چشمتان از آن خسته نشده و دلتان را نزد.

خریدهای لازم را انجام دهید

خریدهایی که برای مراسم خود انجام می‌دهید وابسته به این مسأله است که قصد دارید از سفره‌های عقد آماده در محضر استفاده کنید و یا با سلیقه خودتان سفره عقد را بچینید. اگر حالت دوم مد نظر شماست باید باید وسایل مورد نیاز برای سفره عقد مانند آینه و شمعدان، جام عسل، ظرف آجیل، کله‌های قند کوچک، تور، نقل و نبات، دسته گل را خریداری نمایید و مطابق با ذوق هنری خود سفره تزیین نمایید. علاوه بر موارد مطرح شده شما باید مقداری شیرینی، میوه و نوشیدنی را نیز برای پذیرایی از مهمانان خود تهیه نمایید.

علاوه بر موارد مطرح شده یک کادو زیر لفظی برای عروس خانوم باید تهیه شود تا قبل از گفتن بله آن را از داماد هدیه بگیرد.

نوبت آتلیه و فیلمبردار را رزرو کنید

فراموش نکنید که این روزها می‌گذرند و تنها صحنه‌هایی که از آن‌ها ثبت شده است در یاد و خاطر شما و عزیزانتان می‌مانند؛ بنابراین از قبل با یک آتلیه حرفه‌ای و مناسب هماهنگ کنید تا کار عکاسی و فیلمبرداری از مراسم شما را انجام دهد.

دریافت معرفی نامه محضری

در طی کردن مراحل کارهای عقد محضری شما باید به یک دفترخانه رسمی ازدواج به همراه مدارک شناسایی مراجعه نمایید و معرفی نامه‌ای را جهت انجام آزمایشات مربوطه از آن تحویل بگیرید. در این معرفی نامه لیست آزمایشات لازم به همراه مشخصات عروس و داماد و عکس‌ آن‌ها درج شده است.

مراحل و کارهای کامل عقد محضری

مراجعه به آزمایشگاه

معرفی نامه دریافت شده را به یک آزمایشگاه رسمی  و معتبر ببرید تا از شما آزمایش‌های لازم قبل از ازدواج گرفته شود. آزمایش خون برای مشخص نمودن کم خونی عروس و داماد و جلوگیری از مشکلات ژنتیکی یکی از مهمترین این آزمایش‌ها می‌باشد. آزمایش ادرار نیز با حضور ناظر و یا دوربین برای جلوگیری از تقلب از شما گرفته می‌شود؛ در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید قبل از انجام آزمایش آن را به اطلاع مسئول برسانید زیرا مصرف برخی از داروها ممکن است سبب ایجاد خطا در نتیجه آزمایش گردد. به صورت کلی در آزمایشگاه از شما آزمایش‌های قبل از ازدواج گرفته می‌شود و در زمان تعیین شده برگه نتایج را به شما تحویل خواهند داد.

واکسن کزاز

در صورتی که قبلاً واکسن کزاز زده‌اید با ارائه مدارک آن دیگر لازم به تزریق آن وجود ندارد؛ اما در صورتی که این کار را انجام نداده‌اید باید آن را قبل از ازدواج تزریق نمایید.

کلاس‌های آموزش

پس از انجام آزمایش‌های مربوطه شما را به محل کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج می‌فرستند تا به شما آموزش‌های لازم در خصوص مسائل جنسی، پیشگیری از بارداری و موارد مورد نیاز دیگر شرح داده شود.

مدارک مورد نیاز برای عقد محضری

مدارک مورد نیاز برای عقد محضری عبارت اند از شناسنامه زوجین، کارت ملی زوجین، عکس 4*3، نتایج آزمایشگاه، شناسنامه یا کارت ملی پدر عروس در صورتی که در قید حیات هستند و یا گواهی فوت در صورتی که در قید حیات نمی‌باشد، در صورتی که عروس ازدواج اولش نمی‌باشد باید سند طلاق و یا گواهی فوت همسر را ارائه دهد.

جاری کردن خطبه عقد

پس از تحویل دادن مدارک مورد نظر به دفتر خانه در صورت نبودن مشکل خطبه عقد میان آن‌ها با حضور سه شاهد مرد و عاقل و بالغ توسط عاقد جاری می‌شود. تمام مراحل و کارهای عقد محضری که در بالا به آن‌ها اشاره شد جهت جاری نمودن همین خطبه و رسمی و شرعی کردن پیوند میان زوجین می‌باشد.

نظرات

0

امتیاز دهید