تالار عروسی

با استرس دوران عقد چه کنیم ؟ (راهکار برطرف سازی)

تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳

اشتراک گذاری

با استرس دوران عقد چه کنیم ؟ (راهکار برطرف سازی)

ازدواج اتفاق مهمی در زندگی هر فرد است که ترس و اضطراب درباره این تعهد و مراسمات امری طبیعی می‌باشد؛ اما در صورتی که این نگرانی‌ها نتوانند کنترل شوند می‌توانند تأثیرات منفی زیادی را به همراه داشته باشند به گونه‌ای که زوجین دوران خوش نامزدی خود را به تلخی سپری کنند. پیش از برگزاری مراسم عروسی و رفتن به خانه بخت جوانان دغدغه‌های مختلفی دارند؛ در صورتی که شما نیز به فکر مقابله با استرس دوران عقد هستید در ادامه همراه ما باشید تا راهکارهایی را برای برطرف سازی این چالش‌ها به شما ارائه نماییم.

مقابله با استرس دوران عقد

ازدواج قسمت مهمی از زندگی هر فرد است که تأثیر به سزایی در آینده او خواهد داشت؛ گذر از دوران مجردی و ورود به متأهلی جوانان را با دنیایی از ابهامات و سؤالات رو به رو می‌کند. عدم شناخت و اطلاعات کافی در مورد ازدواج و بزرگ جلوه دادن مسئولیت و چالش‌های پیش رو سبب ایجاد چنین دل نگرانی‌هایی در میان افراد می‌شود. با گذشت زمان و نزدیک شدن به مراسم عروسی میزان این استرس‌ها افزایش یافته و در صورت بهره نبردن از راهکارهای مقابله با استرس دوران عقد ممکن است عواقب ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.

نگرانی های قبل از جشن عروسی

باید این نکته را مد نظر داشته باشید که به علت چالش‌های پیش رو داشتن استرس در دوران نامزدی امری طبیعی و عادی می‌باشد اما در صورتی که مقدار آن‌ها از حد فراتر رود خواب و خوراک را از افراد می‌گیرد؛ به گونه‌ای دوران شیرین نامزدی را به تلخ‌ترین حالت ممکن سپری خواهند کرد.

جهت مشاهده و انتخاب محضر عقد کلیک کنید.

راهکاری کاربردی مقابله با استرس دوران عقد

پس از جاری شدن خطبه عقد میان عروس و داماد و رسمی شدن تعهد میان آن‌ها حال دیگر دوران اضطراب و نگرانی برای آن‌ها شروع خواهد شد؛ ذهن انسان به صورت ناخودآکاه هنگامی که در یک موقعیت ناشناخته قرار می‌گیرد دچار استرس می‌شود و در صورتی که نتواند آن را به خوبی کنترل نماید ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. چگونگی برگزار شدن مراسم، تشکیل خانواده، رزور تالار عروسی، مسئولیت‌های زندگی مشترک و تعهد و پایبندی و مواردی این چنینی مسائلی هستند که سبب ایجاد چالش و نگرانی در میان زوجین می‌شوند.

دلیل ترس از ازدواج دز جوانان

اهمیت مقابله با استرس دوران عقد در آن‌جا مشخص می‌شود که این استرس سبب ایجاد دلخوری، دعوا و بی حوصلگی در رابطه شود به گونه‌ای که امر ازدواج با با خطر مواجه سازد. اما اگر از راهکارهایی منطقی که پایه علمی دارند استفاده شود می‌توان تا حد زیادی از میزان این نگرانی‌ها کاهش دهید.

علل استرس دوران نامزدی چیست؟

دوران نامزدی برای افرادی که به فکر مقابله با استرس دوران عقد نیستند نه تنها دوران طلایی در زندگی مشترک نیست بلکه جز یکی از قسمت‌های پر تنش و اضطراب محسوب می‌شود. عوامل مختلفی در این دوران سبب ایجاد استرس و نگرانی در میان زوجین می‌شود که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

علل استرس در دوران نامزدی

برگزاری مراسم عروسی

هر دختر و پسری آرزو دارد که مراسم عروسیش به بهترین نحو ممکن برگزار گردد؛ عدم اطلاعات و تجربه کافی در زمینه برگزاری جشن عروسی سبب ایجاد نگرانی و دغدغه در میان افراد می‌شود که می‌توانند با کمک روش‌های مقابله با استرس دوران عقد آن را کنترل نمایند.

مسئولیت و تعهد زندگی مشترک

دوران متأهلی برای جوانان جز دوران‌های ناشناخته محسوب می‌شود؛ آن‌ها خود را در جهانی پر از مسئولیت تصور می‌کنند که ناچارند برای فائق آمدن بر مشکلات تمام وقت خود را بگذارند. با ورود به زندگی متأهلی شما آزادی‌های زمان مجردی در خانه پدری را نخواهید داشت و برخی محدودیت‌ها و مسئولیت‌ها به شما تحمیل خواهد شد که برای بقای زندگی مشترک و تداوم ازدواج ناچار به اجرایی کردن آن‌ها هستید. اما این تصورات که دنیای پس از ازدواج دنیایی عجیب و مرموز است تنها سبب افزایش ترس و نگرانی در شما خواهد گشت.

علت نگرانی و استرس قبل از برگزاری عروسی

علاوه بر موارد مطرح شده در بالا عوامل زیر نیز می‌توانند سبب ایجاد استرس در دوران نامزدی برای عروس و داماد شوند:

ترس از تأیید نشدن توسط خانواده‌های طرف مقابل

عدم تفاهم بین خانواده‌های زوجین

دخالت خانواده‌ها و ایجاد مشکل

شناخت خانواده‌ها با یکدیگر و تفاوت فرهنگی و عقیدتی

مشخص کردن محلی برای زندگی پس از ازدواج

برخورد مناسب با اعضای جدید در خانواده‌های همسر

داشتن توقعات نادرست

مشکلات مالی و اقتصادی

با استرس دوران نامزدی چه کنیم؟

راهکار مقابله با استرس دوران عقد

توقعات منطقی داشته باشید

توقعات بی‌جا از همسر و خانواده همسرتان تنها سبب ایجاد دلخوری و احساس ناخوشایندی در شما خواهد شد؛  هر چه قدر توقعات شما از واقعیت بیشتر فاصله داشته باشد رابطه شما با چالش بیشتری نیز مواجه خواهد شد که ممکن است برایتان دردسر ساز شود. علاوه بر این در این شرایط اقتصادی برگزاری جشنی رویایی و لاکچری برای بیشتر افراد امکان پذیر نخواهد بود؛ بنابراین چشم و هم چشمی را کنار بگذارید و این نکته را فراموش نکنید که هیچ کدام از این جشن‌ها نمی‌تواند تضمین کننده سعادت و خوشبختی حتمی شما باشد.

شما باید بتوانید به عنوان یک طرف از رابطه آن را مدیریت و کنترل نمایید و سعی به مقابله با استرس دوران عقد داشته باشید؛ فراموش نکنید که هیچ رابطه و فردی نمی‌تواند برای شما صد درصد عالی و بدون هیچ کم و کسری باشد؛ بهتر است نگرش و دیدگاه خود را نسبت به ازدواج و انتظاراتان از همسرتان تغییر دهید. شما باید تمام مشکلات را بپذیرید و با همسر خود در راستای بهبود آن‌ها تلاش نمایید؛ برای نامزد خود نیز به همان اندازه حق و حقوق قائل باشید و به یاد داشته باشید که زندگی مشترک به معنای اشتراک مسئولیت‌ها و چالش‌ها و حل کردن آن‌ها با یکدیگر و در کنار هم است.

رابطه شما منحصر به فرد و یکتاست

هیچ چیز به اندازه مقایسه کردن نمی‌تواند برای یک رابطه مخرب باشد؛ در نظر داشته باشید که شما و همسرتان دارای خصوصیات منحصر به فرد و مخصوص به خود هستید که در شرایطی خاص زندگی می‌کنید بنابراین مقایسه کردن دو رابطه با یکدیگر عملاً غیر ممکن است. برای مقابله با استرس دوران عقد و مقایسه زندگی خود با اطرافیان فراموش نکنید که شما تنها ظاهر زندگی افراد را با باطن زندگی خود مقایسه می‌کنید که نتیجه درست از این مقایسه حاصل نخواهد شد.

مستقیماً خواسته خود را بیان کنید

یکی از ویژگی‌های رابطه سالم این است که طرفین به صورت مناسب و اصولی با یکدیگر گفت و گو می‌کنند و خواسته و یا ناراحتی خود را بیان می‌کنند. برای بیان درست خواسته‌های خود و یا بیان دلخوری که از همسرتان داشته‌اید بهتر است با مطالعه در این زمینه اطلاعات کافی به دست آوردید. زیرا گاهی گفت و گو کردن به روش نادرست و اشتباه تنها سبب آسیب به رابطه خواهد شد؛ در هنگام صحبت در مورد موضوع بهتر است آرامش خود را حفظ کنید و سعی در مقصر جلوه دادن همسر خود نداشته باشید.

قرار نیست زندانی شوید!

بیشتر جوانان از این می‌ترسند که ازدواج و زندگی مشترک آن‌ها را محدود کند و آزادی و استقلال دوران مجردی را از دست بدهند؛ اما در نظر بگیرید که دوران زندگی مشترک عجیب و پر رمز و راز نیست و بسیاری از مسئولیت‌های دوران متأهلی با دوران مجردی و زندگی در خانه پدری شما یکسان است و تنها تفاوت‌های اندکی با یکدیگر دارند که سبب پایبندی شما به رابطه می‌شود. سعی کنید که با همسر خود رابطه دوستانه‌ای برقرار کنید و از بودن در کنار یکدیگر نهایت لذت و آرامش را کسب نمایید. یکی از راهکاری بسیار مناسب برای مقابله با استرس دوران عقد ایجاد رابطه محبت آمیز و مناسب با همسرتان است؛ گاهی تنها درد و دل کردن و بیان مشکلات می‌تواند کمک شایانی به شما داشته باشد.

نظرات

0

امتیاز دهید