تالار عروسی

آداب و رسوم مراسم عروسی هندی

تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۳

اشتراک گذاری

از جمله کشورهای آسیایی که به هزار فرهنگ معروف می‌باشد کشور زیبای هند است. این کشور همواره سرشار از رنگ و شادی است و فرهنگ زنده‌ و پرجنب‌وجوشی که دارد شما را مجدوب خود خواهد کرد. نمی‌شود از تنوع فرهنگی هند صحبت کرد و به آداب و رسوم مراسم عروسی هندی اشاره نکرد.
عوامل زیادی بر نوع مراسم عروسی در هند تأثیرگذار است که ما به توضیح بخشی از این فاکتورهای جالب، می‌پردازیم. اگر دوست دارید به کشور رنگارنگ و پر ادویه سفر کنید و در عین حال نگاهی به فرهنگ عروسی آن بیندازید در این مقاله با ما همراه باشید.

انواع مراسم در جشن عروسی هندی

آیین‌ها و مراسم زیادی در جشن عروسی هندی برگزار می‌شود. بنابراین یک عروسی تنها محدود به مراسم عروسی نمی‌شود؛ بلکه می‌تواند سلسله‌ای از انجام کارها و مراسم مختلفی را در بر بگیرد. این مراسم شامل موارد زیر می‌شود:

  • مراسم تیلاک
    در این مراسم به خصوص، خانواده عروس و داماد با یکدیگر آشنا می‌شوند. در واقع خانواده عروس به بازدید خانواده داماد می‌روند. علت نام‌گذاری مراسم به تیلاک آن است که در این روز، پودری رنگی به همین نام را بر پیشانی داماد می‌زنند.
  • مراسم بارنی باندوا
    این مراسم، یک آیین مذهبی محسوب می‌شود که ۱۵ روز پیش از مراسم انجام می‌شود. براین اساس که پاندیت از گانش که همان خدای هندو است درخواست می‌کند عروسی به خوبی برگزار شود.
  • مراسم هالدی
    هالدی در هند همان زردچوبه است که نمادی از زیبایی، پاکی و شفابخشی محسوب می‌شود. در روز عروسی خانواده‌ها بر صورت عروس و داماد، زردچوبه می‌زنند. آنها بر این باور هستند که با این کار، عروس و داماد از آلودگی‌ها در امان می‌مانند و برای آنها آرزوی خوشبختی می‌کنند.
  • مراسم مهندی
    این مراسم را عروس همراه دوستان خود برگزار می‌کند و در واقع یک جشن زنانه محسوب می‌شود. در این مراسم، به وسیله حنا بر روی دست خود نقش‌نگارهای زیبا می‌کشند.
  • مراسم بهارات
    مراسم بهارات ورود داماد با یک ماشین فانتزی، اسب یا فیل به مراسم عروسی است. همانطور که تا این جای مقاله متوجه شدید آداب و رسوم مراسم عروسی هندی متنوع است و همین موضوع باعث جذابیت افراد از فرهنگ‌ها و کشورهای دیگر می‌شود.

مراسم هالدی

هدیه گردنبند به جای حلقه در فرهنگ هندی

اگرچه از زمان قدیم تاکنون در اکثر کشورهای دنیا، حلقه به عنوان وسیله نمادینی برای پیوند ازدواج شناخته می‌شود. ولیکن همچنان فرهنگ‌هایی نیز هستند که روش‌های متفاوتی را پیگیری می‌کنند. در آداب سنتی هندی، افرادی هستند که گردن‌بندی به نام مانگالسوترا را به زوج خود، هدیه می‌دهند.
طبق این رسم، این گردن‌بند زیبا که دارای دو نگین است را شوهر به گردن همسر خود می‌اندازد و همسر او تا پایان عمر، آن را نگه می‌دارد.

مطلب مرتبط: تالار عروسی

آتش مقدس در مراسم ازدواج

یکی از ویژگی‌های جالب توجه در مراسم ازدواج هندی، وجود آتش مقدس یا آگنی است. طبق این رسم سنتی، عروس و داماد، هفت بار، دور آتش می‌گردند و در این حین، سوگند ازدواج را به جا می‌آورند. همچنین مراسم اصلی عروسی در یک حجله که نام آن منداپ است اجرا می‌شود.

ویژگی خاص لباس عروس هندی

ما همواره لباس عروس را به رنگ سفید می‌شناسیم. این موضوع نه تنها در ایران بلکه در مورد بسیاری از کشورهای جهان نیز صدق می‌کند. البته چندین سال است که عروس‌ها از لباس‌های رنگ دیگر مانند طلایی، طوسی و کرم نیز استفاده می‌کنند. اما وقتی در مورد فرهنگ هند صحبت می‌کنیم این موضوع کاملاً متفاوت است.
در مراسم عروسی هندی پوشیدن لباس عروس قرمزرنگی به نام ساری مرسوم است. این لباس زیبا با طلادوزی تزئین می‌شود. رنگ قرمز، نمادی از معنویت، باروری و متعهد بودن به زندگی می‌باشد.

بهترین زمان برگزاری مراسم هندی

در آداب و رسوم مراسم عروسی هندی عروس و داماد نمی‌توانند به دلخواه خود هر تاریخی را که بخواهند انتخاب کنند. زیرا تاریخ مراسم، کاملاً بستگی به طالع‌بینی نجومی و ستارگان دارد. اگر بخواهیم به معنای دقیق‌تر به شما بگوییم با توجه به علامت زودیاک یا در واقع سیاره‌ای که بر روز تولد هر فردی حاکم است تعیین می‌شود.
بر همین اساس روز و ساعت برگزاری مراسم مشخص می‌شود و شما نمی‌توانید تاریخ دیگری را انتخاب کنید. برای مثال صرف اینکه شما به فصل یا زمان خاصی علاقه‌مند باشید دلیل موجهی برای انتخاب آن روز به عنوان روز عروسی محسوب نمی‌شود.

مطلب مرتبط: سالن عقد

علامت زودیاک

جهیزیه در هند شامل چه چیزهایی است؟

در برخی آداب و رسوم مربوط به هند، میزان جهیزیه بسیار سنگین است و صرفاً شامل خرید وسایل خانه نمی‌شود. اگرچه میزان جهیزیه از قبل می‌تواند توسط دو خانواده تعیین شود ولیکن مقدار آن ممکن است بالاتر از حد نرمال باشد. اگر بخواهیم با سنت جهیزیه ایرانی آن را مقایسه کنیم باید بگوییم که بار بیشتری بر دوش عروس‌های هندی و خانواده آنها است.
در این سنت، برخی وسایل گران‌بهایی مانند ماشین، مسکن، طلا، پول نقد، وسایل خانه و وسایل الکترونیکی را از عروس به عنوان جهیزیه تقاضا می‌کنند. حتی گاهی خانواده عروس اگر ویلایی در اروپا داشته باشند آن را به داماد هدیه می‌دهند. در آداب و رسوم مراسم عروسی هندی، گاهی سنن عجیبی دیده می‌شود که این موضوع یکی از آنها می‌باشد.
گاهی اوقات اگر خاناوده دختر نتواند وسایلی را که داماد و خانواده او می‌خواهند تهیه کند عروس را به رسمیت نمی‌شناسند و ازدواج انجام نمی‌شود. البته لازم به ذکر است که میزان مبالغ پرداختی و جهیزیه بستگی به وضعیت مالی خانواده عروس نیز دارد.

پاشیدن برنج به نشان قدردانی

بعد از اتمام مراسم عروسی رسمی به نام ویدای وجود دارد که عروس با خانواده خود خداحافظی غم‌انگیزی می‌کند. طبق این سنت، عروس برای تشکر از پدر و مادر خود قبل از خروج از خانه پدر و مادر، برنج را پشت سرش می‌ریزد.

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

نظرات

0

امتیاز دهید